Keeping
RST
moving

Jeroen Zwijnenburg
CCO - Rotterdam Shortsea Terminals
“Door het platform van Portbase kan RST steeds beter de rol van just in time hub, pakken.”
Bekijk de video: Keeping RST moving
01:58 min

Contact met alle vervoerders vanuit één scherm

02:15 min
Mede door de ligging van RST binnen Rotterdam aan het spoor, de Maas en de A15 (40km aan zee) kon RST uitgroeien tot de grootste Short Sea Terminal hub van Europa. Dankzij de trimodale terminal faciliteit, komen bij RST zowel barge, rail en truck samen. RST kan door de Melding Container Achterland de rol van just in time hub pakken en zorgen voor een efficiëntere stroom van goederen in Europa.

Er wordt hard gewerkt aan innovatieve oplossingen om het achterlandvervoer te optimaliseren. Dat heeft de concurrentiepositie van RST volgens CCO Jeroen Zwijnenburg enorm verbeterd. “Door de centrale klant connectie kunnen we in contact komen met alle vervoerders. Door deze enorme standaardisatie stap is de dienstverlening van RST een stuk sneller geworden.”
De volgende stap in de havenlogistiek
De logistieke dienstverlening is constant in beweging en kan nog sneller en efficiënter. Door te zorgen voor kortere verblijftijden van containers en schepen moet de data nog beter op elkaar afgestemd worden.Zo komt in de nabije toekomst de voormelding van barge, rail en truck samen op één centraal MCA-platform, waardoor het steeds makkelijker wordt om de connectie te maken tussen de klanten enerzijds en de rederijen anderzijds. Zo kan er meer lading verwerkt worden en wordt de dienstverlening verder geoptimaliseerd.  
Jeroen Zwijnenburg
CCO, RST
Melding Container Achterland
Melding Container Achterland (MCA) is het multimodaal voormeld portaal voor het voormelden van bezoeken en containers bij zeeterminals, inland terminals en depots.

Dit geldt voor de achterland modaliteiten barge, rail en truck. Je hebt in één oogopslag zicht op de status van bezoek en containers, via één ingang en een uniforme werkwijze die geldt voor alle terminals en depots.
Meer over Melding Container Achterland