Keeping
DFDS
moving

Lucien Stötefalk
Customs Manager - DFDS
“Portbase is voor ons belangrijk om de doorstroom van het vervoer efficiënt te laten plaatsvinden”
Bekijk de video: Keeping DFDS moving
01:58 min

De neutrale rol van Portbase in de keten, was vooral ten tijde van de Brexit erg belangrijk gebleken. Het heeft iedereen in het proces met elkaar verbonden.

02:15 min
Logistiek dienstverlener DFDS, heeft door heel Europa trailers en trucks rijden. Daarnaast beschikt DFDS over eigen ferryschepen. De afkondiging van Brexit werd door het beursgenoteerde bedrijf met argusogen bekeken.

Doordat de Britten de Unie gingen verlaten, kwam er een papieren nachtmerrie op hen af. DFDS besloot daarom nog intensiever met Portbase te gaan samenwerken om te voorkomen dat de hele logistieke keten zou vastlopen. Lucien Stötefalk, Customs Manager bij DFDS, denkt dat dit zonder een neutraal platform totaal anders had kunnen lopen.

In het shortsea- en ferryverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk had de Brexit onherroepelijk tot ingewikkelde douaneformaliteiten geleidt. Doordat Portbase, met een groot aantal partijen heeft samengewerkt aan een ketenbrede oplossing, is dit voorkomen. Exporteurs, importeurs en hun logistieke dienstverleners zien nu in één oogopslag wat zij moeten doen om snel hun lading van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren.
Nog sneller handelen door de service Melding Import en Melding Export Documentatie
De service Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie, heeft ervoor gezorgd dat de logistieke keten niet stil is komen te staan.

Hierin wordt de douanedocumentatie overzichtelijk georganiseerd, waardoor het direct duidelijk is dat een vervoerder de terminal op mag. “Simpel gezegd: geen document, geen vervoer”. Na de succesvolle implementatie wordt er al gekeken naar de toekomstige uitdaging.

En zijn wij, net als iedereen in de logistieke wereld, in afwachting van een aankondiging door het Verenigd Koninkrijk (VK) over verdere aanscherpingen van de douaneregels. Volgens de laatste berichtgeving start de invoering van dit systeem eind 2023.
Lucien Stötefalk
Customs Manager - DFDS
Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie
Met Melding Import Documentatie, Melding Export Documentatie kun je heel eenvoudig alle douanedocumenten voor import en export voormelden bij deepsea-, shortsea- en ferryterminals.

Bij een groot aantal terminals is dit zelfs verplicht en krijg je zonder voormelding geen toegang. Er is slechts één ingang voor alle voormeldingen en in de meeste gevallen heb je zo op de terminal geen papieren documenten meer nodig. Je krijgt daarnaast direct terugkoppeling of de voormelding juist is ontvangen.

Zo verkort je het afhandelingsproces op de terminal, waardoor je je business nog sneller kan laten bewegen.
Melding Import Documentatie
Melding Export Documentatie