Keeping 

Euro Nordic

moving

Kees Groeneveld
Managing Director - Euro Nordic Logistics BV
“Portbase is een belangrijke facilitator voor ons om met heel veel partijen te communiceren en te coördineren”
Bekijk de video: Keeping Euro Nordic moving
01:58 min

Afstemmen met alles en iedereen, maar nooit teveel informatie aan je concurrenten geven.

01:58 min
Er zijn weinig spelers die met zoveel partijen in de haven afstemmen als Euro Nordic. Het bedrijf richt zich op de hele logistieke keten; van warehousing tot lijndiensten en van agentschappen tot chartering. Als Managing Director weet Kees Groeneveld als geen ander wat communicatie en met name het delen van data, betekent voor efficiëntie. Zoals hij zelf zegt;  “Alle data die in het systeem terecht komt, komt de voorspelbaarheid ten goede.”

Natuurlijk willen we concurrenten niet wijzer maken dan strikt noodzakelijk. Met commerciële informatie en persoonsgegevens wordt dan ook extreem zorgvuldig omgegaan binnen de digitale infrastructuur van Portbase.
Betrouwbare en veilige informatie-uitwisseling
Cybersecurity is een belangrijk punt voor de toekomst van de havenlogistiek. Dat betekent niet alleen het beveiligen en afschermen van de data die partijen invoeren om te voorkomen dat informatie in de verkeerde handen terecht komt, maar ook het beschermen van het platform zelf.

Het toenemende criminaliteitsprobleem zorgt er voor dat de positie van de Nederlandse havens onder druk komt te staan. Een tendens die we koste wat kost moeten voorkomen. Mede daarom heeft Portbase een programma opgezet: ‘Samen Veilig Data Delen’.
Kees Groeneveld
CEO, Euro Nordic Logistics B.V.
Samen Veilig Data Delen
Binnen dit programma werkt Portbase samen met Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, brancheorganisaties en overheden aan een betrouwbare informatie-uitwisseling tussen de verschillende spelers in de Nederlandse havens.

Een ketenbrede aanpak die richt zich op drie speerpunten: veilige identiteiten, veilige ketens en veilig platform, maken we concrete stappen naar veiligere havens.
Meer over dit programma