Keeping 

HEINEKEN

moving

Pim Stevens
Voormalig Manager Customer Service Export & Customs
Als HEINEKEN willen wij in 2040 een volledig CO2 neutrale keten hebben gerealiseerd.”
Bekijk de video: Keeping HEINEKEN moving
01:58 min

“Portbase helpt ons om enorme volumes op een efficiënte en gestroomlijnde manier over de wereld te verschepen.”

01:58 min
HEINEKEN en Portbase hebben een sterke relatie als het gaat om het stroomlijnen van de logistieke processen. Jaarlijks wordt er door HEINEKEN meer dan 17,5 miljoen hectoliter bier gebrouwen voor klanten over de hele wereld. In zeventigduizend containers wordt dit verscheept, waarvan vijftigduizend via de haven van Rotterdam naar honderdvijftig landen wereldwijd.

Portbase helpt HEINEKEN om de informatie-uitwisseling met haar logistieke partners te verbeteren en zo de efficiëntie van haar supply chain te verhogen. Volgens Pim Stevens, voormalig Manager Customer Service Export & Customs bij HEINEKEN, draagt Portbase bij aan een betrouwbaardere logistiek. “Portbase faciliteert dat wij de communicatie met de haven van Rotterdam en de douane, volledig geautomatiseerd kunnen doen.”
Toekomstige uitdagingen en ambities
HEINEKEN streeft naar het bereiken van klimaatneutraliteit in zowel hun eigen productieproces als de gehele logistieke keten tegen het jaar 2040. Het erkent daarbij de belangrijke rol die Portbase kan spelen bij het verwezenlijken van deze ambitieuze doelstellingen.

Verder wordt het door verstoringen in de supply chain steeds belangrijker om te weten waar containers en producten zich bevinden én om deze informatie in real time met klanten te delen. Portbase speelt een belangrijke rol om in de samenwerking met HEINEKEN deze logistieke processen nog beter in kaart te brengen.

HEINEKEN heeft een ambitieuze agenda op het gebied van digitalisering en automatisering en wil hiermee de “best connected brewer” worden. Het customs team binnen HEINEKEN is dan ook relatief klein, maar kunnen door een combinatie van applicaties alsmede Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie grote hoeveelheden aangiften doen. 
Pim Stevens
Voormalig Manager Customer Service Export & Customs
Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie
Met Melding Import Documentatie, Melding Export Documentatie kun je heel eenvoudig alle douanedocumenten voor import en export voormelden bij deepsea-, shortsea- en ferryterminals.  

Bij een groot aantal terminals is dit zelfs verplicht en krijg je zonder voormelding geen toegang. Er is slechts één ingang voor alle voormeldingen en in de meeste gevallen heb je zo op de terminal geen papieren documenten meer nodig. Je krijg daarnaast direct terugkoppeling of de voormelding juist is ontvangen.  

Zo verkort je het afhandelingsproces op de terminal, waardoor je je business nog sneller kan laten bewegen.
Melding Import Documentatie
Melding Export Documentatie